fóliák
minden amit a fóliázásról tudni kell
Számunkra Ön nem csak a megrendelésig fontos, hiszen dinamikusan fejlődő vállalatunk sikere az elégedet ügyfelek ajánlásainak köszönhető.
fólia budapest
sötétítő fólia
 
skyfol fólia
 

Miért telepíttessek SkyFol Shark autófóliát az autómra?
A SkyFol Shark autófóliák hatékony megoldást nyújtanak hősugárzás és a beltér felmelegedése ellen.  Esztétikussabbá teszik a jármű megjelenését, és megvédenek az ártalmas UV-sugárzástól. A Shark autófóliák megóvják az üveget a szilánkra töréstől, a fakulás szabályozásával meghosszabbítják az utastér kárpitjainak élettartamát.  Amennyiben belátásvédelemre van szüksége, a Shark azt is megoldja Önnek. 

Milyen szabályozások vonatkoznak az autós ablakfóliákra?
Minden európai ország szabadon határozhatja meg az autóüvegen alkalmazott ablakfóliáknál megengedhető látható fény áteresztést. A reflektív filmek használata minden régióban szigorúan tilos. Magyarországon a szélvédő 75% fényáteresztésig, az első oldalsó ablakok 70% fényáteresztésig, míg a vezető mögötti üvegfelületek tetszés szerint sötétíthatőek. Szamélygépkocsiknál feltétel a két oldalsó visszapillantó tükör. Az első szélvédőn a napellenző vonaláig fényvédő csík alkalmazható.

Milyen dokumentumokat kapok a autófóliákhoz?
Az ügyfél minden országban standard dokumentumokat kap, amik a hatóságok által előírt összes szükséges információt tartalmazzák. Magyarországon hologrammal védett formanyomtatvány műbizonylatot bocsátunk ki. 

Mit kell tudnom a frissen fóliázott ablakokról?
Az első napokon ne nagyon mozgassa az ablakokat, legyen türelmes, a ködösödés adott idő elteltével eltűnik (a "sputtered" filmek esetében télen ez akár 3-4 hét is lehet). Az első hónapban ne tisztítsa a felületet!

Jelentkezik később bármilyen veszély?

Tisztításhoz mindig puha rongyot használjon, kerülje a tárgyakkal való ütközést, kaparást, a karcálló réteg a súlyos mechanikai sérüléstől nem véd.

Megvédi a film az autóm utasterét?
Az UV-sugárzás szűrésével, a látható fény áteresztésének szabályozásával és az áthatoló infravörös energia csökkentésével a kárpit fakulása nagyban enyhíthető.

Az ablakok mozgása okozhat sérülést a filmen?
Az összes Shark filmen meglévő speciális dupla karcálló réteg mindennemű dörzsöléstől véd, ami az üveg mozgásakor fellép.

Később hogyan tudom eltávolítani a filmet?
Javasolt ellátogatni valamelyik telepítő műhelybe, ahol a fólia könnyen és az üveg sérülése nélkül eltávolítható.

Miért telepíttessek SkyFol ThermoProtect üvegfóliát az irodámba?
ThermoProtect termékcsoportunk a nappali fényben valódi hővédő pajzsként működik. Megszünteti a közvetlen sugárzás okozta melegérzetet, az ingóságok nem melegednek fel, és javítja a légkondicionáló teljesítményét, nem csak a szükséges kibocsátás, hanem este a hideg és meleg pontok közötti belső hőmérsékleti különbségek csökkentésével is. A kényelemérzet kisebb energiafogyasztás mellett nő.  További előnyök a ragyogáscsökkentés, aminek köszönhetően a képernyő a szem megerőltetése nélkül látható, valamint az UV-védelem a bőr védelme érdekében.

Miért telepíttessek SkyFol ThermoProtect ablakfóliát otthonomba?
A ThermoProtect sorozatban vannak olyan üvegfóliák, amelyek magas fokú látható fény áteresztéssel nyújtanak erős hővédelmet.  Ezek az ablakfóliák ideálisak lakossági célokra.  Otthonában a hő- és UV-védelem hatékony lesz, nagy mennyiségű energia megtakarítására nyílik lehetőség, míg annyi fény jut be otthonába, amennyit csak szeretne.

Milyen hosszú a ThermoProtect üvegfólia száradási ideje?
Az épületfóliák száradási ideje a fólia szerkezetétől és a körülményektől függően pár naptól akár 3-4 hétig is terjedhet.

Eltörhet az üveg a ThermoProtect üvegfólia miatt?
A ThermoProtect üvegfólia telepítése után az üvegre erősebb hőterhelés nehezedik. A szakképzett telepítő soha nem fog olyan fóliát alkalmazni, ami nem megfelelő az adott üvegtípushoz. A legtöbb esetben az üvegtörés az üveg nem látható hibái miatt következik be (pl. törött szél a keret alatt, stb.).  A hibás üveg hőterhelés-állósága jelentősen csökken.

Biztosítja számomra a Skyfol ThermoProtect ablakfólia a belátásvédelmet?
Néhány ThermoProtect sorozat addig nyújt belátásvédelmet, amíg Ön az üveg sötétebb oldalán tartózkodik. Amennyiben kint sötét van, és Ön felkapcsolja a lámpát, mérsékelt belátásvédelem várható. Az éjjel és nappal egyaránt fennálló belátásvédelem érdekében belátásvédelmi fóliát kell használni.

Miért telepíttessek SkyFol Security fóliát az üvegemre?
A szilánkokra törött üveg életveszélyes. SkyFol Security biztonsági fóliák alkalmazásával a szilánkokra törött üveg okozta sérülések kockázata megszűnik. A SkyFol Security betörésvédelmi fóliákat olyan esetekben kell alkalmazni, ahol kifejezetten veszélyes szilánkok vagy betörés elleni védelem szükséges.

Mi a különbség a biztonsági és a betörésvédelmi fólia között?
A betörésvédelmi fóliák vastagabbak és szerkezetük több rétegből áll, míg a biztonsági fóliák általában egyrétegűek és 50-175 mikron vastagok. A biztonsági fóliák a szilánkoktól nyújtanak védelmet, a betörésvédelmi fóliák megakadályozzák, hogy az üveg az erős ütés hatására áttörjön. 

A SkyFol Security betörésvédelmi fóliákat az európai hatóságok szabványosították?
A biztonsági és betörésvédelmi fóliák tesztelésére két fő európai szabványt használnak (mindkettőt alapvetően üvegekhez fejlesztették ki): az EN 12600 és az EN 356 standardot.

MI az az EN 12600 szabvány?
Az ütésállósági teszt egy 12 éves fiú által elkövetett üvegbetörést szimulál. Az ütést egy acéldróton függő, 50 kg-os súly méri. A besorolási osztályok itt az 1B1, 2B2 és a 3B3, ahol az 1B1 jelenti a legjobb teljesítményt. 

Mi az az EN 356?
Az ütésállósági teszt az üvegfelületre mért ismételt támadást szimulálja. Az ütést az adott magasságokból leejtett acélgolyó méri. A P1A és P2A osztály betörésvédelmi fólia alkalmazásával érhető el.

Vannak a SkyFol ajánlatában hővédő biztonsági fóliák?
SkyFol Security vonalunkban található tükrös ezüst alumínium fémezett és neutrális NiCr sputtered kombinált biztonsági és hővédő fólia.